Algemene chiropractie


Chiropractoren zijn gespecialiseerd in de diagnose, behandeling en de algemene zorg van aandoeningen die gerelateerd zijn aan problemen van de gewrichten, spieren, banden, pezen en zenuwen, met bijzondere aandacht voor de wervelkolom.

De wervelkolom beschermt het ruggenmerg, dat samen met de hersenen het centraal zenuwstelsel vormt. Indien zich in de wervelkolom functiestoornissen voor doen, dan ontstaan er ook storingen in de doorstroming van de zenuwimpulsen door het ruggenmerg en de daaruit aftakkende zenuwen. Door deze functiestoornissen in de wervelkolom op te heffen, kunnen zenuwimpulsen onbelemmerd hun doel bereiken, waardoor organen en weefsels goed kunnen functioneren.

Omdat de organen en weefels in het lichaam een ongestoorde zenuwtoevoer nodig hebben voor een juist functioneren, is het niet moeilijk te begrijpen dat veel verschillende functiestoornissen in het lichaam gunstig kunnen reageren op chiropractie. Dit geldt bijvoorbeeld ook bij klachten zoals duizeligheid, vermoeidheid en lusteloosheid. Niet zelden is daarvoor een oorzaak in de wervelkolom aan te wijzen, want de hersenen communiceren met de rest van het lichaam via de wervelkolom en het zenuwstelsel.

Chiropractie: veilig en gereguleerd

Chiropractie wordt onderwezen gedurende een 5-jarige universitaire opleiding en gereguleerd door bestuursorganen en/ of beroepsverenigingen. Het onderzoek is in de afgelopen jaren stelselmatig verbeterd. Mede daarom wordt Chiropractie steeds meer erkend door nationale en internationale instellingen als een effectieve manier om nekpijn, rugpijn, hoofdpijn en andere aandoeningen van het bewegingsapparaat te behandelen.

Meer over de werkwijze en behandelingen

Onze chiropractors

Laurent Van Belle DC DACNB

Afgestudeerd in 2010 aan het Anglo-European College of Chiropractic in Bournemouth (UK). Sinds 2016 ook Diplomate of the American Chiropractic Neurology Board en gespecialiseerd in de chiropractische functionele neurologie.

Lees meer →

Anne-Gaëlle Madec DC

Afgestudeerd aan het Institut Franco-Européen de Chiropractie en sinds 2010 gespecialiseerd in pediatrie, zwangerschap, Neuro-Organisation Technique en Neuro-Emotional Technique.

Lees meer →

De Boulevard Noord 2
4617 HD Bergen op Zoom
Nederland